Elin reser

Om jag skulle låta en tärning bestämma under nästa resa

1758

Om jag skulle ta och börja kasta tärning när jag är ute och reser och låta den styra några av de beslut jag tar. Lite som han i boken Tärningsspelaren fast minus allt det sjuka. Har du inte läst den kan du kolla in den här recensionen så fattar du vad jag menar.

Att låta slumpen få vara med och avgöra ens öde låter väldigt lockande tycker jag. Vart ska jag åka? Vilket land? Vilken stad? Tåg, buss eller lifta? Hur länge ska jag stanna? Var ska jag bo?

Hittills har jag singlat en hel del slant när jag är ute och reser. För mig är det ett väldigt bra sätt att ta reda på vad jag verkligen vill när jag inte riktigt kan bestämma mig…typ krona för att följa med några som jag nyss träffat till var det nu kan vara, eller klave för att stanna och göra min egen grej.

Hörru du ditt skitmynt, nu blev det väl ändå lite fel va?

Så fort det är singlat och klart vet jag med en 100-procentig säkerhet vad det är jag vill. Antingen känns det liksom bara YES eller så känner jag ett litet sting av besvikelse. Är det rätt sida som hamnar uppåt är det ju inte mycket att orda om, då är det bara att köra, är det däremot fel sida brukar jag tänka ’hörru du ditt skitmynt, nu blev det väl ändå lite fel va?’ och sedan gör jag som jag vill ändå.

Men nu tänker jag att jag ska gå all in och inte fuska alls. En fråga och några olika svarsalternativ. Det tärningen visar är det som kommer ske…punkt slut!

Oavsett vad utgången blir lär jag inte bli besviken, det är ju trots allt ändå jag som ställer frågan och väljer svarsalternativen. Man får ju inte vara dum 🙂

Inför min nästa långresa är det jag som packar ner en tärning

Om frågan till exempel handlar om vart jag ska åka kommer jag bara ha med platser jag verkligen vill till, platser jag drömmer om. Är frågan av det slag att det går att klämma in någon sorts utmaning, något som gör att jag tvingas gå utanför min comfort zone kommer jag ha med åtminstone ett sådant alternativ. På så sätt blir det mer spännande, plus att det kan få mig att växa, och det ska du veta, det gillas skarpt av undertecknad.

Ja, ju mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag. Inför min nästa långresa är det jag som packar ner en tärning. Självklart efter att först ha ställt frågan: ”Var blir mitt första stopp?”.

Over and out

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.