Elin reser

7 onödiga prylar att släpa på under en långresa

This post is also available in: enEnglish

1718

Jag är fullt medveten om att dessa sju onödiga prylar är just onödiga och att jag verkligen inte behöver dem. Trots det slinker de ner i väskan vareviga gång, som om de hade en egen vilja.


7 onödiga prylar jag envisas med att släpa med mig jorden runt

1. Nagellack – och nu snackar jag inte ett eller två lack, för det kan man ju rätt så lätt smussla ner i något litet fack i väskan. Nej, här handlar det snarare om sjuttioelva olika kulörter, allt ifrån genomskinligt till knallrosa. Resulterar då detta i ständigt vackert målade naglar? Svar NEJ. Men lik förbannat envisas jag med att släpa på dessa nagellack varenda resa jag gör. Jag tänker lite som i Triss reklamfilm, ”plötsligt händer det”, men det är precis vad det inte gör, naglarna förblir omålade. Trots det vågar jag nästan lova att lacken kommer slinka ner nästa resa igen.

2. Klädroller – nu kanske du undrar hur ofta man egentligen rollar sina kläder när man är ute och backpackar. Mitt svar blir då – aldrig! Och varför i allsin dagar skulle jag göra det när jag aldrig ens gör det hemma? Jo, det var ju de där shortsen, i det där materialet som allt ludd fastnar på, klart jag behöver en roller tänkte jag. Nu kan ju tilläggas att jämfört med nagellacken är det faktiskt inte hela världen att släpa runt på en klädroller, för tar man bort skaftet och bara behåller själva rullen tar den inte speciellt mycket plats och inte blir det tungt heller. Att det sedan gick nästan ett halvår innan jag kom på det är ju en annan sak och kanske inte något vi behöver lägga någon större vikt vid.

3. Hopprep – som har använts exakt en gång under sammanlagt två och ett halvt års resande.

4. Klackskor – som mest har jag haft tre par i ryggsäcken. Det kan ju diskuteras huruvida det är värt eller inte att släpa runt på klackskor, många skulle nog tycka att det helt klart är onödigt. Tilläggas bör då att det faktiskt har funnits ett antal gånger då jag har använt dem. Men, ska man se helt krasst på det hela måste jag ändå medge att det inte är värt att släpa runt på dem, hur fina de än må vara.

5. Ett – ibland två – par jeans för mycket. Varför lär jag mig aldrig? ETT par räcker, så är det bara. Punkt.

6. En inspirationspärm – mellan mina resor samlar jag på mig olika artiklar, bilder och listor som jag sätter in i en mapp, lite grand som en slags scrapbook med temat resor. Visst kan det vara trevligt att ha med sig en mapp/pärm med diverse inspirerande utklipp om platser man vill se och besöka, men speciellt nödvändigt är det inte. Mappen bidrar till onödig extravikt plus att den är rätt otymplig och tar plats. 

7. Förstahjälpen kit – peppar peppar, men jag har aldrig behövt använda prylar som gasbindor, kirurgtejp, sårdesinfektion, salvor, huvudvärkstabletter och fan och hans moster. Nej, nästa gång får det räcka med några plåster. Skulle jag nu behöva något av de övriga sakerna ordnar det sig nog ändå. Apotek existerar ju även utanför vårt avlånga land.

Har du själv någon pryl som du envisas med att packa ner, bara för att liksom, trots att du egentligen vet att du inte behöver den? Skriv gärna en kommentar och berätta, så att min nyfikenhet kan stillas lite.

Over and out

 

8 tankar om “7 onödiga prylar att släpa på under en långresa

 1. FREEDOMtravel

  Haha, visst är det lätt att packa onödiga saker! Min man är värre än jag… Han brukar packa massvis av snygga skjortor och långbyxor… och sen använder han bara ett par shorts och en T-shirt 😉

 2. Ämma

  Känner helt klart igen mig på punkten nagellack. Alltid i resväskan i alldeles för många nyanser…. Klädroller däremot skulle jag nog aldrig komma att tänka på!

  1. Elin Inläggets författare

   Det är väl för man tänker att man ska på semester och att man kommer ha all tid i världen att måla naglarna. Ja ja, nästa gång…då kommer mina naglar vara vackert målade…kanske…

 3. Fantasiresor

  Haha vad gulligt att du släpat med dig en inspirationspärm! Det låter så himla ambitiöst. Men kan förstå passionen för scrapbooking 🙂 Mycket igenkänning på de andra sakerna!

  1. Elin Inläggets författare

   Hahaha ja men inte så gulligt varje gång det svärs över den där jäkla pärmen som ska tryckas ner i den överfulla väskan 🙂

 4. Inga

  Jag skickade hem pannlampan (man har Iphone) och kikaren, vi använder aldrig den. Vi skulle besöka flera känder detta år, så vi släpade våra reseguider med oss, det vägde massor, skönt att slänga dom allteftersom. Detta år ryms jag och min man i en 13-kilos rygga, men det känns som man alltid kan ta ut något ändå. Det skönaste är hur flygbolagen ber om ursäkt för att ha slarvat bort vårt bagage, när de ser att ”bara en” rygga har kommit fram hehe jag får hjärtstillestånd varje gång.Kul blogg!

  1. Elin Inläggets författare

   Vad roligt att du gillar min blogg!
   En, läste jag verkligen rätt? EN 13-kilos rygga till två personer. Imponerande!
   Hahaha, ja, jag kan förstå att de blir lite förvånade på flygplatsen.
   Nu ska jag ta och kika på Nomaderna 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.