Elin reser

Palanga: racingbilar och häng på stranden

1377

Palanga, fint som snus

Till alla er som vill iväg ut och resa en längre tid, men som hittar tusen olika ursäkter att låta bli. Låt inte din dröm förbli en dröm utan se till att förverkliga den. Ta första steget idag, börja med att ta ett aktivt beslut, sedan kommer det gå av bara farten. Du kommer aldrig att ångra dig!

Min dröm har alltid varit, och är fortfarande, att göra långa resor till världens alla hörn. Det här är min tredje långa resa, slår jag ihop dem blir det nästan tre år. Det är inte min sista.

Jag sitter just nu i en stor puffkudde på den långa stranden i Palanga med en kall öl. Den värmande solen i kombination med den lätt svalkande brisen bidrar med en behaglig temperatur. Skön musik strömmar ur högtalarna. Det bästa av allt, jag kan stanna i dagar, veckor eller längre, eller så kan jag om jag vill packa min väska och dra vidare ikväll.

Jag kan inte tro att Palanga har funnits så nära och att jag aldrig tidigare har varit här.

Utan att veta det visade det sig att det just denna helg är International ENEOS 1000 km race här. Staden vimlar av racingbilar, och det är ju alltid trevligt med lite snabba bilar. Jag hittade den svenska bilen och pratade lite med föraren, vi får väl se hur det går på lördag.

Det där med att resa ensam, man träffar alltid folk. Just när jag sitter på stranden och njuter av att bara vara kommer det fram en kille och börjar snacka. Han och hans kompisar tar med mig på en liten cykeltur. Jag blir bjuden på torkat kött och öl som heter Vilkmerges Kriek och smakar körsbär. Perfekt en solig dag.

Härligt strandhäng.

Härligt strandhäng.

Nu sitter vi återigen på stranden och snackar medan solen sakta går ner bakom piren.

Over and out.

En tanke om “Palanga: racingbilar och häng på stranden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.