Elin reser

On the road again

1985

On the road again

Så är jag då äntligen på resande fot igen.

För några timmar sedan landade jag i ett soligt Litauen. Jag sitter nu på hotellets mysiga bakgård mitt i Palanga med en rykande het kopp kaffe och allt känns väldigt väldigt bra.

Framför mig har jag nästan fjorton månader av äventyr, gissa om jag känner mig upprymd och förväntansfull. Denna gång reser jag helt solo och utan någon detaljerad plan. Jag ska ta dagen som den kommer och försöka hinna se och uppleva så mycket som möjligt av Europa, innan jag tar ett flyg ner till Kapstaden för att sedan fortsätta upp genom mitt älskade Afrika.

Vilka länder det blir i Europa återstår att se. Det kommer att bero mycket på slumpen, dagsformen och vilka människor som korsar min väg. Som det verkar just nu lutar det åt att det efter Litauen blir Lettland, Vitryssland och Polen till att börja med. Att hyra bil i Polen och utforska landet på egen hand har jag hört ska vara bra.

Nu sitter jag alltså här glad och full av förväntan, men min resa började redan för en knapp vecka sedan. När jag blir inbjuden av Mattias, min kollega och vän, till hans älskade Halmstad måste jag ju bara åka dit. 

Jag tar flyget ner en regnig fredag och möts en knapp timme senare av ett soligt Halmstad där jag tas emot med öppna armar.

Det blir grillning, rödvin i mängder, långa diskussioner och mycket skratt. Att min kära vän Kajsa och världsarvssamlaren Jonas är där gör ju inte saken sämre.

En av dagarna får jag en gedigen guidad tur av staden. Tack Mattias!
Ett antal trevliga måltider på den mycket trivsamma krogen Tillsammans hinns också med.

På tisdagen (igår) blir jag erbjuden skjuts ner till Köpenhamn, det blir en trevlig liten road trip tillsammans med världsarvssamlaren. Under bilturen får jag en cirka fyra timmar lång lektion i opera. Rigoletto är fina grejer. Tänka sig, jag Elin gillar opera. Man lär så länge man lever.

För de som undrar, ja, vi bockar såklart av ett värlsarv när vi ändå är i Danmark. Stevns Klint, check.

Den gamla kyrkan vi Stevns Klint.

Den gamla kyrkan vi Stevns Klint.

Här ser du självaste Stevns Klint.

Här ser du självaste Stevns Klint.

I Köpenhamn blir det några kalla Tuborg och rød pølse. Kvällen avslutas med middag på Tivoli och saftsöta drinkar i hotellets skybar.

Var även tvungen att klättra upp på denna skylt. Det är ju inte Hollywood men den fick duga. Jag sitter i bokstaven l.

Var även tvungen att klättra upp på denna skylt. Det är ju inte Hollywood men den fick duga. Jag sitter i bokstaven l.

Nej, om jag skulle ta mig ut och se lite mer av vad Palanga har att erbjuda.

Over and out.

10 tankar om “On the road again

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.