Elin reser

Litauen – lata dagar i Palanga

2024

Palanga, Litauen

Det fyrstjärniga hotell som jag har hamnat på är underbart. Art Deco-stil och med ett spa i källaren. Imorse gick jag ner och badade och bastade och det finns en stor chans att jag gör det imorgon med. Funderar även på att unna mig en timmes massage för cirka 300 kronor, mycket prisvärt.

Temperaturmässigt är här ungefär som i Sverige, så fort solen går i moln blir det kyligt. Jag har känt på vattnet och skulle tippa på att det är cirka 18 grader, max 20.

Stranden sträcker sig kilometer efter kilometer och sanden är finkornig och len. Det är svårt att tro att den ligger vid Östersjön.

Stranden åt ena hållet.

Stranden åt ena hållet.

Havet

Havet

Längs med piren.

Längs med piren.

Från piren upp mot staden går en lång gågata som är kantad av barer och restauranger. Jag försöker prova så många som möjligt, men att hinna med alla är omöjligt då det finns minst ett femtiotal restauranger.

Jag sitter just nu uppe på en takterrass där jag har avnjutit en underbart god fiskrätt och ett gott argentinskt vin. Backpackerlivet är underbart.

Vyn från terrassen där jag åt.

Vyn från terrassen där jag åt.

Vackra Palanga

Vackra Palanga

Imorgon har jag tänkt prova Didzkukuliai (Zeppelinare) som är litauiska spolformade kroppkakor, därav benämningen Zeppelinare, efter Graf Zeppelins luftskepp. Vi får väl se om det blir en hit eller inte. Jag återkommer med betyg.

Jag har inte bara ätit, jag har gått runt en hel del också. Det finns väldigt vackra gamla hus här. Fontäner, blomrabatter och andra fantastiska blomsterarrangemang är det gott om. Det är liksom trivsamt. 

Palangas kyrka i bakgrunden.

Palangas kyrka i bakgrunden.

Kyrkan

Kyrkan

Blommor längs hela vägen.

Blommor längs hela vägen.

Jag och blommor.

Jag och blommor.

Det märks att detta är en turistort dit många litauer åker. Jag har lärt mig att säga tack på litauiska och…eeeh, nej det var visst allt 🙂 jo, skål, det kunde jag perfekt igår men nu har jag visst glömt det. Får väl skylla på körsbärsölen.

Jag tror att jag har bestämt mig för att ta en buss vidare till Riga om några dagar. I så fall kommer jag sedan åka tillbaka till Litauen då jag inte vill missa Hills of crosses och Vilnius.

Over and out.

4 tankar om “Litauen – lata dagar i Palanga

  1. Elin Inläggets författare

   Hej Lena!
   Tiden får gärna gå sakta sakta, även om jag kommer sakna dig och de andra.
   Stor kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.