Elin reser

Det var en gång en födelsedag i Tel Aviv…

974

Ibland får man var med om något utöver det vanliga, något som man aldrig någonsin kommer glömma. Som den gången i Tel Aviv då vänner jag endast känt i några veckor gav mig en oförglömlig födelsedag.

Just nu sitter jag i Guatemala och minns tillbaka med ett leende på läpparna. Jag känner att jag vill dela med mig av mina minnen.

Tidigare i år volontärarbetade jag en månad på Overstay Hostel i Tel Aviv. Där lärde jag känna några av de härligaste människorna någonsin. Människor som på olika sätt berörde mig och som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Eftersom jag är på resande fot förväntade jag mig inget speciellt på min födelsedag. But man was I in for a surprise!

De andra volontärerna undrade hur jag ville fira min födelsedag och jag svarade att vi kan väl samlas på takterassen, dricka och äta något och sedan kanske gå ut. Så blev det bestämt.

Marina, som kom att bli en av mina bästa vänner, följde med mig för att handla en del grejer som skulle behövas. Jag blev smått irriterad, för till allt jag ville köpa sade hon bara att det behövs inte.

”Kanske ballonger, jag vill faktiskt ha ballonger”
”Nej, skärp dig, inga ballonger”
”Men tårta, vad du än säger vill jag faktiskt baka en tårta”
”Elin, alla kommer att vara fulla och ingen kommer äta den ändå, vi lägger pengar på sprit i stället”
”Värmeljus måste vi i alla fall ha!”
”Nej”

Ja, ni förstår.

Jag är ju inte den som är den, hon kanske har rätt, tänkte jag. Vi kommer ha roligt ändå, med eller utan ballonger, sprit löser ju det mesta.

Tillbaka på hostelet börjar jag göra mig iordning. Jag avbryts av att en av gästerna på hostelet vill låna mig för en stund.

”Jag har en liten present till dig” säger han.

Han räcker över en väska som han har sytt av tyget från sina byxor som numera är ett par shorts.

I väskan är det en flaska Finlandia vodka (det var väldigt viktigt att den skulle vara skandinavisk) och fyra burkar Red bull. Jag blir rörd till tårar.

När jag sedan går upp till taket för att rodda lite blir jag alldeles stum.

Uppe på taket har vi ett stort tält där man kan hänga om det regnar eller om man bara vill komma undan solen för ett tag. Där finns också en riktigt bra ljudanläggning så det är perfekt att ha fester där.

Det visar sig att det inte finns något att rodda. Marina har redan fixat allt. Hela tältet är full utav levande ljus. På ena väggen hänger en stor skylt ”Happy birthday bitch!” (internt skämt). I taket hänger det ballonger och borden är fulla av godsaker. Jag får en papperskrona som jag måste ha på mig hela kvällen/natten och en kasse med presenter.

Senare under kvällen får jag även ett kuvert fullt med hemgjorda kuponger. Några exempel på vad dessa kuponger är värda:
– rygg- och nackmassage
– öl på krogen
– en lektion i aerial silk (roligt, svårt och jobbigt)
– en middag
– med mera, med mera (totalt ett 20-tal kuponger)

Vi är många, många fler än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Några av mina favoritgäster som redan har lämnat Overstay och rest vidare, kommer som en överraskning tillbaka för att vara med och fira mig, gissa om jag blir glad.

Plötsligt skuffas alla ut ur tältet och vi bjuds på en eldshow utav Anna som också jobbar där, och lite senare kommer Marina in med en stor chokladtårta. Lycka!

Vi avslutar natten med att gå ut och dansa och framåt morgonen kryper jag till sängs trött, lycklig och ett år äldre.

Fest

Over and out

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.