Elin reser

9 länder som lockar just nu

This post is also available in: enEnglish

3039

9 länder som lockar mig

Nedan följer en lista på nio länder som lockar mig och som jag dagdrömmer om. I fantasin har jag redan varit där och inom en inte alltför lång framtid kommer fantasin bli verklighet, som jag längtar.

1. Vitryssland
Vitryssland som sägs vara Europas minst demokratiska land där mänskliga rättigheter regelbundet kränks kanske inte låter som världens roligaste resmål. Jag tycker dock det låter intressant, jag vill resa runt i landet och möta människor som bor där och se hur de upplever det hela. Jag har ju bara sett och hört medias bild.  

2. Rumänien
Dracula är det första jag kommer att tänka på när jag hör Rumänien. Klart jag vill åka dit och se slottet Bran som marknadsförs som Draculas slott trots att–om man ska vara petig–varken den riktiga greven Dracula eller Bram Stokers påhittade figur bodde där. Andra platser jag vill besöka i Rumänien är bland annat medeltidsbyn Brașov och det fantastiskt vackra slottet Peleș i Sinaia.

3. Moldavien, plus utbytarrepubliken Transnistrien (plastpengalandet)
Moldavien har jag hört både bra och mindre bra om. Jag vill bilda mig en egen uppfattning och dessutom vill jag passa på att åka till Transnistrien och införskaffa mig några plastmynt.

Vitryssland, Rumänien och Moldavien är alla länder som jag länge har velat åka till och under min senaste, nästan 14 månader långa resa, var det nära att det blev av. Men då jag inte hade någon plan utan mest tog dagen som den kom och åkte dit som kändes rätt för stunden slumpade det sig så att jag i stället hamnade i Ukraina, Georgien och Armenien. Tre länder som jag varmt kan rekommendera. De kvalar alla in på min topp 10-lista över favoritländer (av de 87 som jag har varit i).

4. Island
Norrsken, islandshästar och varma källor. Taget!

5. Sydkorea
När någon nämner Sydkorea tänker jag genast på K-pop, huvudstaden Seoul och skönhet. Deras fokus på skönhet är både fascinerande och lite skrämmande. Under min senaste resa träffade jag en sydkorean som berättade att det är mer regel än undantag att lägga sig under kniven för att bli vackrare.
Det som lockar mest med Sydkorea är Seoul, jag är så nyfiken på den staden!

6. Taiwan
I Taiwan, ön där influenser från Japan , Kina och västvärlden möts vill jag bland annat åka till Wulais varma källor och vandra i Alishan.

7. Marocko
Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh.

8. Colombia
Många tänker kanske på kokain, kidnappning och korruption, men landet förtjänar inte längre den stämpeln. Listan på saker som jag vill se och uppleva kan göras hur lång som helst men jag nöjer mig här med att nämna en. The lost city, Ciudad Perdida, som byggdes omkring 650 år före Machu Picchu. 

9. Nya Zeeland
Nya Zeeland får mig att tänka på spektakulär natur, maorier och en och annan hobbit.

Vad har du för länder som du drömmer om att åka till? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Over and out

8 tankar om “9 länder som lockar just nu

  1. Elin Inläggets författare

   Ja, men eller hur, så känner jag också, att jag vet så lite. Det ska bli spännande när/om det verkligen blir av 🙂

 1. FREEDOMtravel

  Island är fantastiskt! Jag ha bott där ett år och pratar isländska (men såg inget norrsken, är det vanligt där?). Själv drömmer jag lite om alla länder som slutar på -stan 😉

  1. Elin Inläggets författare

   Oj, vad häftigt att du pratar isländska, det är ett vackert språk tycker jag.
   Det sägs att man har ganska stor chans att se norrsken där under vintern, hur vanligt det är vet jag dock inte.
   Ja…de där -stan länderna alltså…de vill jag också till 🙂 Har du varit i något av dem?

  1. Elin Inläggets författare

   Vad roligt att du gillar listan!
   Några andra länder på din lista som du vill dela med dig av? Ibland är det ju länder man själv inte alls har tänkt på men som man sedan när man hör andra berätta om blir sugen på att besöka. 🙂

 2. Askla

  Portugal och Sydafrika har länge funnits på min önskelista över besöksmål och nu i höst ska det bli av, Lissabon i oktober och Kapstaden i november. Härligt!
  Andra länder på listan är bl.a. Uzbekistan, Iran, Armenien, Georgien, båda Korea, Vietnam, Laos, Island och Wales. Och varför inte Andorra? Plus Moldavien.
  Marocko och Albanien vill jag hela tiden tillbaka till.
  Hittils har jag hunnit med 43 länder och jag får faktiskt säga att jag har trivts i dem alla. Det senaste var Montenegro i april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.