Elin reser

Vem är Elin?

This post is also available in: enEnglish

Vem är då jag?

Elin Nyqvist, en kvinna i sina bästa år som har ett brinnande intresse av att resa. Jag har hittills varit i 88 länder och har gjort flera långresor. De längsta har varit på sju månader, tolv månader och fjorton månader. I augusti 2016 kom jag tillbaka till Sverige efter en drygt ett år lång soloresa kors och tvärs över jordklotet.

Jag tillbringade flera år av min uppväxt i Afrika, närmare bestämt Liberia och Kenya. Det har nog präglat mig en del.

Jag tror att reslusten satte klorna i mig redan då. Kanske i ett tält på savannen med lejonen strykandes tätt inpå, kanske när jag såg Lake Nakuru fylld av tusentals flamingos, så att det såg ut som om sjön sagt godnatt och dragit över sig sitt allra fluffigaste rosa täcke, eller så var det när jag såg masaiierna dansa i skymningen. 

Ju fler intryck man får som barn, desto mer benägen blir man nog att hela tiden söka efter nya upplevelser. Jag har en slags inbyggd rastlöshet i mig. Vilket jag ser som något positivt.

Tatrabergen, Slovakien

Varför har jag skapat denna webbplats?

Jag tycker om att skriva och att fotografera, dessutom är det roligt att få dela med mig av det jag ser och är med om under mina resor. Jag hoppas kunna inspirera dig, ge en del tips och förhoppningsvis även locka fram ett litet leende då och då. 🙂 

Filippinerna, middag på en öde strand

Vad skriver jag om?

Jag skriver i första hand om mina resor, beskriver var jag har varit och vad jag har upplevt. Det varvas sedan med en del tips och listor av olika slag.

Varje torsdag publicerar jag TillbakablicksTorsdag där jag skriver om en utvald plats som jag tidigare rest till. På fredagar kan du gå in och kika på FredagsFotot där några av mina favoritbilder presenteras.

Jag har även en bucket list som ständigt växer och ett galleri som även det är tänkt att bli större.

Välkommen att följa mig!

Kontakta mig:

nykvistelin@gmail.com